Vörös szőlőmag őrlemény 500g NaturPiac (Lejárat: 2026.05.05.)
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Vörös szőlőmag őrlemény 500g NaturPiac (Lejárat: 2026.05.05.)

Elérhetőség: 598 db raktáron
Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Vörös szőlőmag őrlemény 500g

Hatásai: Igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van benne, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. Proantocianidinokat (korábbi nevükön piknogenolokat) is tartalmaz. Ez utóbbiakról feltételezik a kutatók, hogy fontos szerepük van a szív– és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében. Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amelyek képesek áthatolni a vér–agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól.
A szőlőmagőrlemény a szőlőmag teljes kiőrlésével készül. Ez azért fontos, mert így tartalmazza a galluszsav egyik észterét, amely a vizsgálatok szerint csak a szőlőmag héjában található meg, és a leghatékonyabbnak bizonyult a szabadgyök-befogóanyagok között. Ez az őrlemény 50 és 600 mikron közötti szemcséket tartalmaz, így a magas élelmi rost tartalma kifejezetten jótékonyan hat az emésztésre és a bélműködésre.

Az őrlemény felhasználása: Reggelente egy teáskanálnyi őrleményt gyümölcslébe belekeverni és lenyelni.

Mire jó?
– Az erek állapotát javítja, ennél fogva csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kockázatát. A hajszálereket is erősíti, fokozza a vérátáramlást. Ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben.
– Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.
– Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére.
– Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegsége (macula degeneráció) és szürkehályog ellen – e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet a fogyasztása azoknak is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes lapmonitort, hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak.
– Alkalmazható még kötőszöveti betegségek esetén.
– Védi és erősíti a bőr kollagénjét.
– Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük vele, mert gátolja a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamintermelés váltja ki az allergiás reakciókat.).


A szőlőmaglisztet vegyszermentesen nyerik ki a szőlőmagból. A szőlőmagokból kisajtolják az olajat és a megmaradt masszát finom szemcsés lisztté őrlik.
A szőlőmagliszt összetevői között megtalálható a bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, réz, molibdén, mangán.

A szőlőmaglisztet leggyakrabban joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve fogyasztják, kenyérlisztbe is keverhető. Az íze semleges, ezért sok mindenhez passzol.

Összetevők: vörös szőlőmagliszt

Nyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót tartalmazhat.


Cikkszám: 564804

Paraméterek

100 gramm szőlőmagliszt tápértéke
Energia KJ-ban 1007
Energia Kcal-ban 245
Zsír 4,2g
- amelyből telített zsírsav 0,6g
Szénhidrát 7,0g
- amelyből cukor 6,1g
Fehérje 12g
<0,05g