Leírás
Vörös szőlőmag őrlemény 500g
Hatásai: Igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van benne, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. Proantocianidinokat (korábbi nevükön piknogenolokat) is tartalmaz. Ez utóbbiakról feltételezik a kutatók, hogy fontos szerepük van a szív– és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében. Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amelyek képesek áthatolni a vér–agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól.
A szőlőmagőrlemény a szőlőmag teljes kiőrlésével készül. Ez azért fontos, mert így tartalmazza a galluszsav egyik észterét, amely a vizsgálatok szerint csak a szőlőmag héjában található meg, és a leghatékonyabbnak bizonyult a szabadgyök-befogóanyagok között. Ez az őrlemény 50 és 600 mikron közötti szemcséket tartalmaz, így a magas élelmi rost tartalma kifejezetten jótékonyan hat az emésztésre és a bélműködésre.
Az őrlemény felhasználása: Reggelente egy teáskanálnyi őrleményt gyümölcslébe belekeverni és lenyelni.
Mire jó?
– Az erek állapotát javítja, ennél fogva csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kockázatát. A hajszálereket is erősíti, fokozza a vérátáramlást. Ezért hatásos visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás esetén, valamint más érrendszeri megbetegedésekben.
– Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló idegkárosodás (diabéteszes neuropátia) okozta tüneteket, vagyis a zsibbadást és bizsergést a végtagokban.
– Jól alkalmazható a szem védelmére, szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére.
– Egyaránt ajánlott a sárgafolt betegsége (macula degeneráció) és szürkehályog ellen – e két betegség az időskori látáscsökkenés és vakság leggyakoribb oka. Hasznos lehet a fogyasztása azoknak is, akik sokat dolgoznak számítógéppel, különösen akkor, ha nem sugárzásmentes lapmonitort, hanem hagyományos katódsugaras képernyőt használnak.
– Alkalmazható még kötőszöveti betegségek esetén.
– Védi és erősíti a bőr kollagénjét.
– Az allergiás tüneteket is enyhíthetjük vele, mert gátolja a hisztamin termelődését. (A fokozott hisztamintermelés váltja ki az allergiás reakciókat.).
A szőlőmaglisztet vegyszermentesen nyerik ki a szőlőmagból. A szőlőmagokból kisajtolják az olajat és a megmaradt masszát finom szemcsés lisztté őrlik.
A szőlőmagliszt összetevői között megtalálható a bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, réz, molibdén, mangán.
A szőlőmaglisztet leggyakrabban joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve fogyasztják, kenyérlisztbe is keverhető. Az íze semleges, ezért sok mindenhez passzol.
Összetevők: vörös szőlőmaglisztNyomokban mandulát, földimogyorót, szezámmagot, diót tartalmazhat.
Cikkszám: 564804
Paraméterek
100 gramm szőlőmagliszt tápértéke | |
Energia KJ-ban | 1007 |
Energia Kcal-ban | 245 |
Zsír | 4,2g |
- amelyből telített zsírsav | 0,6g |
Szénhidrát | 7,0g |
- amelyből cukor | 6,1g |
Fehérje | 12g |
Só | <0,05g |