Shirataki tészta, 400g (konjac tészta) (Lejárat: 2025.04.30.)

Elérhetőség: 261 db raktáron

shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének a lisztjéből és vízből készített hagyományos japán tészta. Pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is.
Összetevők: konjac liszt, víz, savasság szabályozó (kalcium hidroxid).

20 db / karton

Kívánságlistára teszem
579 Ft 434 Ft + ÁFA Kedvezmény: -25%
Az akció időtartama: 2024. 10. 01. - 2024. 11. 01.
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Shirataki tészta, 400g (konjac tészta) (Lejárat: 2025.04.30.)
579 Ft 434 Ft + ÁFA Kedvezmény: -25%
Az akció időtartama: 2024. 10. 01. - 2024. 11. 01.
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

A shirataki tészta jellemzői
A shirataki hagyományos japán tészta különlegesség

A shirataki tészta a konjac növény (ördögnyelv) gyökérének a lisztjéből és vízből készített hagyományos japán tészta. Japánban a gyomor seprűjének hívják, mivel a vízben oldódó glükomannán-rostok az emésztőrendszeren áthaladva segítik az anyagcserét, ezért használják tisztító-méregtelenítő kúráknál. Az alapanyagát képező glükomannan pozitívan hat a vércukorszint szabályozására, javítja a koleszterinszintet, segít a testsúly megőrzésében és a fogyásban is. Sajátos tulajdonsága, hogy súlya háromszázszorosának megfelelő vizet képes megkötni.

A glükomannán nem más, mint az ördögnyelv (konjac) növény vízben oldódó élelmi rostjai. Ezek különleges abszorbens képességgel bírnak, a növényvilágban egyedülálló módon, molekuláik képesek saját tömegüknél akár 300-szor több vizet megkötni! A Konjac liszt élelmi rostjai a legkiválóbbak a vízben oldható élelmi rostok közül.

A Konjac lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak kalóriát előállítani belőle, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják, kitisztítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. A diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe, ugyanis rendkívül alacsony a kalória tartalma és csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

Csak nagyon enyhe saját íze van, ezért sokoldalúan használható. Vegyük ki a levéből, öblítsük át és tehetjük a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt szeretnénk készíteni. Nem kell főzni. Egy másik gyakori elkészítési módszer, ha egy serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük kb. 1 percig (sercegő hangot ad). Így az állaga keményebb lesz a tésztának és a keserűségét is enyhíti.

100 gramm shirataki tészta tápértéke:
A shirataki tésztának kifejezetten alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma

Energia: 36 kJ/9,5 kcal
Zsír: 0g
-amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 1,5g
- amelyből cukrok: 0g
Fehérje:0g
Só: 0,1355g

Receptek shirataki tésztával
A shirataki tészta finom receptek alapjául szolgálhat

Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel

 

Cikkszám: 20468

Termék címkék:
Vegán