Leírás
A tökmag kiemelkedő növényi fehérjeforrás
Régebben a tököt gyógyító növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és kalóriában is szegény.
A tökmag olajban, lecitinben, enzimekben gazdagok, így csökkenti a koleszterint.
Hashajtó és féregűző hatással is rendelkezik.
Tartalmaz cinket, magnéziumot és foszfort is.
Kiváló növényi fehérjeforrás, 100g tökmag 25g fehérjét tartalmaz.
Sok jótékony hatással bír szervezetünkre. A vérszegénységtől a vese-, szív- és májbántalmakig az egészségünket szolgálja.
A tökmag-kúra hatékonyan kezelheti a prosztata-problémákat, az álmatlanságot, és pótolhatja a vashiányt.
Segíthet a csontritkulás távoltartásában.
Mivel A-vitaminban gazdag, a szemünk egészségét is óvhatja.
Ha egy hónapon keresztül naponta 80-90 szem tökmagot elfogyasztunk, sokat teszünk a szívizmunk regenerálása érdekében.
A tökfélék általában Észak-Amerika déli részéről, Közép-Amerikából, a trópusokról származnak.
Recept: tökmagkrém
- 1 bögre tökmag
- 3 evőkanál tökmagolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- só
Ha a tökmagot szárazon kissé megpirítjuk, jobban érvényesül az íze.
A szárazon megpirított, majd ledarált tökmagot botmixerrel pépesítsük és keverjük bele a többi hozzávalót. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor kevés vizet is tegyünk bele.
Cikkszám: 561205