Tápióka tészta 400g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Tápióka tészta 400g

Elérhetőség: 30 db raktáron

tápióka tészta gluténmentes, átlátszó és rugalmas állagú. Kiváló spagetti helyettesítő. Használhatjuk levesekbe vagy tésztákba, zöldségekkel, wokkozott ételekben.
Összetevők: tápióka keményítő 80%, rizsliszt, só.  Felhasználási javaslat: forrásban lévő vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

30 db / karton

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Tápióka tészta

A tápióka tészta Ázsiában használatos tészta, gluténmentes. Átlátszó, rugalmas állagú a Vietnami konyha előszeretettel alkalmazza. A Paleo étrendet követőknek kiváló spagetti helyettesítő. Ha wokkozott ételekben használjuk, magába szívja a szószt, tehát több levet kell használni, ha olajban sütjük, nem szív magába sok olajat.

Felhasználási javaslat: 
használjuk levesekbe vagy tésztákba, zöldségekkel, wokkozott ételekben. 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sült tésztát használtunk.

A tápióka tészta elkészítése:

- Mossuk meg a tésztát hideg vízben.
- Forrásban lévő vízben főzzük puhulásig (1-2 perc)
- Szűrjük le, és tegyük hideg vízbe újra.
- Csöpögtessük le, és használjuk az ételekben.

A tápióka tészta összetevői:
tápióka keményítő 80%, rizsliszt, só.

A tápiókalisztről

A tápióka liszt egy gluténmentes keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is.

100 gramm tápióka tészta tápértéke

Energia KJ-ban: 1469
Energia Kcal-ban: 346
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsav: 0,2g
Szénhidrát: 80g
- amelyből cukor: 0,2g
Fehérje: 5,7g
Só: 0,04g

Cikkszám: 20079

Termék címkék:
Vegán