Leírás
Sörélesztő pehely: finom sajtos íz növényi alapon
A sörélesztő pehely egy speciális növényi ételízesítő, amit a sajtos íz eléréséhez használnak, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik.
- A sörélesztőnek magas a fehérjetartalma, megtalálható benne az összes esszenciális aminosav, ezek a fehérjék azon építőkövei, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért más forrásból kell pótolni.
- Nagyon gazdag nukleinsavakban, amelyek segítik a fehérjék felszívódását.
- A sörélesztőben megtalálható szinte az összes B-vitamin.
- Nyomelemet is tartalmaz, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ráadásul olyan formában, hogy a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket.
- Erősíti immunrendszerünket.
- Jótékony hatással van az idegrendszerre.
- Segíti az emésztést valamint a máj működését és hozzájárul a méregtelenítéshez.
- A sörélesztő erősíti a szöveteket és az izmokat is.
- Szebbé és egészségesebbé teszi a hajszálakat és rugalmasabbá a bőrt.
- Krómtartalma segít csökkenti az inzulinigényt, mivel hatékonyabbá teszi az inzulin-felhasználást.
- Tartósító hatással is bír, megóvja a vitaminokat és egyes zsírsavakat a lebomlástól.
Fogyasztási javaslat: naponta 1 evőkanállal, illetve ízlés szerint élelmiszerekre, italokba. Sűrítő, ízfokozó hatású.
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, egytálételekhez, levesekhez is. Vegánok kifejezetten kedvelik sajtos ízvilága miatt, így felhasználják a sajtos íz utánzására. Több táplálkozástudományi szakember tanácsolja azt, hogy a sörélesztőt mindennapi táplálkozásunk részévé tegyük.
Összetevők: sörélesztő (inaktivált).
Cikkszám: 24331