Bulkshop sárgaborsó 1000g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Bulkshop sárgaborsó 1000g

Elérhetőség: 52 db raktáron

A sárgaborsóból ízletes levest és főzeléket készíthetünk. Több fontos vitaminnak és ásványi anyagnak kiváló forrása. Kedvező az aminosav összetétele. Kitűnően tárolható. Fehérje: 21g / 100g

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás


A sárgaborsónak kedvező az aminosav összetétele

A sárgaborsó tulajdonságai

A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.
​A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.

Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.
Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.
Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.
A szárazborsó molibdént is tartalmaz.
Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.
Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.

A sárgaborsó szinte mindenütt megterem, nem csoda, hogy a világon mindenhol fogyasztják: Európában, Ázsiában, Afrikában, Amerikában és Ausztráliában is.

100 gramm sárgaborsó tápértéke:
A sárgaborsó több fontos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz

Energia KJ-ban: 1442
Energia Kcal-ban: 340
Zsír: 1g
- amelyből telített zsírsav: 0,2g
Szénhidrát: 61g
- amelyből cukor: 5,1g
Fehérje: 21g
Só: <0,02g

Recept: sárgaborsófőzelék egyszerűen

A sárgaborsófőzelék hozzávalói
Finom receptötlet sárgaborsóval

- 250 g sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 liter zöldséglé kockából
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál aprított friss rozmaring
- 2 db babérlevél
- só,bors
- 1 evőkanál olívaolaj

A sárgaborsófőzelék elkészítése

A sárgaborsót áztassuk be egy éjszakára. A felaprított hagymát pároljuk meg, adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a leszűrt sárgaborsót, a babérleveleket, a sót, a borsot és öntsük fel a zöldséglével.
Fedő alatt főzzük puhára.
A rozmaringot csak a végén adjuk hozzá. szórjuk bele, ha szükséges, igazítsunk a fűszerezésen és a főzelék sűrűségén.

 
 
Cikkszám: 20090

Termék címkék:
Vegán