Leírás
Ehető rizspapír
A rizspapírt használhatjuk különböző tekercsek (tavaszi és nyári tekercs) elkészítéséhez, de felhasználhatjuk saját ötleteink alapján is.
Fehér rizslisztből, tápiókalisztből, sóból és vízből áll, ezért a gluténérzékenyek is bátran használhatják.
A tápiókaliszttől a rizspapír ragadós és lágy lesz. Szárazon, ropogós és törékeny állapotban árusítják.
Forró vízbe rakva válik puhává és formázhatóvá.
Csak annyi lapot nedvesítsünk be, amennyit felhasználunk.
Ha a lap nem elég lágy, várni kell egy kis időt amíg megpuhul. Ha kiszáradt, és nem hajlik vagyis könnyen törik, kézzel kell benedvesíteni kissé. Sütéskor meg kell várni, amíg feljön az olaj felszínére és úgy megfordítani (figyeljünk sütés közben, hogy ne érjenek egymáshoz a tekercsek mert összeragadnak).
tápióka keményítő, rizsliszt, víz, só.
Energia: 1424 kJ/340 kcal
Zsír: 0,17g
-amelyből telített zsírsavak: 0,12g
Szénhidrát: 84g
- amelyből cukrok: 2,8g
Fehérje:0,4g
Só: 0,68g
Vegán szamósza rizspapírból - rövid recept videó
További receptek rizspapírral
Cikkszám: 21108