Leírás
A chilipaprikás, erősebb ízvilágú panko kenyérből készült nagy szemcséjű morzsát több fajta ételhez is felhasználhatjuk. Ajánljuk a fűszeres, csípős ételek kedvelőinek. A Panko a Pan,- kenyér és a ko, kis darab japán szóból ered. Kitűnő választás a zsemlemorzsa helyettesítésére is. A panko morzsát a japán és a nemzetközi konyha is előszeretettel használja. Jellegzetes az alakja, szálkás, hegyes, légiesen könnyű, súlyához képest feltűnően nagy térfogatú, színe fehér. A morzsa panírozása fokozott figyelmet igényel, de megéri a fáradozást. Az olajat is kevésbé szívja magába mint az általunk használt morzsák, ropogós és könnyebb lesz tőle az étel, valamint a kalóriatartalma is alacsonyabb. A panír felülete borzas, aranysárga és nagyon tetszetős. Kétféle panko létezik: a fehér és barna. A fehér változathoz fehér kenyeret használnak a héja nélkül, a barnához teljes kiőrlésű kenyeret a héjával együtt. A bulkshopban kapható panko morzsa fehér.
Felhasználási javaslat: forgassuk az ételt lisztbe, majd készítsünk egy enyhén sűrített panír masszát (liszt, tojás, só, habverő). Ebbe a masszába mártsuk bele a lisztezett ételt és egyből forgassuk bele a panko morzsába. A sütésnél a külső chili darabok sötét vörös színűvé válnak.
Összetevők: búzaliszt (BL55), jódozott só, cukor, élesztő, ivóvíz, kókuszzsír, chilipaprika.
Receptek panko morzsával

Panko morzsában sült krumplis cukkiniszeletek Fekete burger
Rántott kendertofu
Cikkszám: 22411