Leírás
A panko kenyérből készült nagy szemcséjű morzsát több fajta ételhez is felhasználhatjuk. Kitűnő választás a zsemlemorzsa helyettesítésére is. Szálkás, száraz pelyhekből áll és semleges íz jellemzi. Az olajat is kevésbé szívja magába mint az általunk használt morzsák, ropogós és könnyebb lesz tőle az étel, valamint a kalóriatartalma is alacsonyabb. A panír felülete borzas, aranysárga és nagyon tetszetős. Kétféle panko létezik: a fehér és barna. A fehér változathoz fehérkenyeret használnak a héja nélkül, A barnához teljes kiőrlésű kenyeret a héjával együtt. A japánkonyha előszeretettel használt alapanyaga. A bulkshopban kapható panko morzsa fehér.
Receptek panko morzsával
Panko morzsában sült krumplis cukkiniszeletek
Fekete burger
Rántott kendertofu
Cikkszám: 20469