Nádcukor 1000g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Nádcukor 1000g

Elérhetőség: 544 db raktáron

A nádcukor

íze eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a kristálycukor helyettesítésre is használható. Használhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők.

10 db / karton

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

A nádcukor jellemzői

A nádcukor íze igencsak eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a hagyományos kristálycukor helyettesítésre is használható. Felhasználhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők.

A cukornádat már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is. Maga a növény egy nádféle, magassága elérheti a  2-4 métert is.
Vadon ma már nem található meg, de nagyüzemben termesztik például Dél- Amerikában, Kelet-Indiában, és néhány trópusi területen. Régen még rabszolgák, majd munkások dolgoztak az ültetvényeken, ma már többnyire géppel végzik a betakarítást. A cukornád aratása mindig a növény virágzása előtt történik, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A levágott cukornádból sajtolással, centrifugálással és szárítással nyerik ki a nádcukrot. A cukornád feldolgozása kíméletes és  környezetbarát, melynek során semmilyen mesterséges eljárást nem alkalmaznak.

A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, mert a barna cukor is cukorrépából készül, melasszal színezve.

100 gramm nádcukor tápértéke:

   kcal: 399
fehérje: 0,2 g
szénhidrát: 99,4 g
zsír: 0 g

Cikkszám: 20194