Leírás
A miso paszta jellemzői
A miso a japán konyhában használt tradicionális ízesítő, a japán konyha kedvelőinek kihagyhatatlan.
A misóról általában a miso leves jut eszünkbe, a japánok egyik legkedveltebb fogása.
A miso fermentált szójabab paszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Változatos színű és ízű miso kapható.
Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. Az ételkészítés végén ajánlott hozzátenni és összeforralni. Hűtőben sokáig eltartható.
A miso paszta rendelkezik a szója minden előnyével. Magas a fehérjetartalma, B12 vitamin és más szójában előforduló vitaminok is megtalálhatók benne. Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet a szervezetünk nem képes szintetizálni, illetve a B-komplex vitaminokat, melyek elengedhetetlenek a sejtek anyagcseréjéhez. Immunrendszer erősítő hatása van. Jó hatással van az emésztésre, segíthet a koleszterinszint megfelelő szinten tartásában.
Ezenkívül magas a kalcium-, magnézium- és vastartalma, A-vitaminban gazdag, természetes antioxidáns.
Magas nátriumtartalma miatt erőteljes a vízmegkötő hatása, ezért módjával érdemes csak fogyasztani a pasztát, vagy levesként, vízben feloldva.
Receptek miso pasztával
Misoval ízesített vegán lapkasajt
Noritekercsek miniben
Füstös csicseriborsó
Tofutekercs
Vendégváró növényi sajtgolyók
Grillezett növényi sajt miso ízesítéssel
Grillezett szejtánszeletek
Zöldségleves hajdinapalacsintával
Kenyérpuding
Sütőben grillezett körtés tofunyárs
Szeletelhető kesusajt füstös, zöldfűszeres bundában
Napraforgó kolbászkák grillfűszeres mázzal
Ropogós gombák ízletes szószban
Halrudacskák helyett - bundázott halízű jackfruit rudacskák
Jackfruit fasírt
Húsétel helyett - Jackfruittal töltött kellevelek lecsós alapon
Rántott szelet jackfruitból
Hurka helyett - lencse és feketebab alapú növényi rudak
Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Feketebab-gombócok
Cikkszám: 20050