Mazsola 500g

Elérhetőség: 72 db raktáron

A mazsola rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Antioxidáns hatása van. Összetétel: mazsola, növényi olaj. Fehérje: 2,7g / 100g

Kívánságlistára teszem
878 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Mazsola 500g
878 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

A mazsola jellemzői
A mazsola rendszeres fogyasztása jó hatással van a szervezetre

A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.

A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.

Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására.
A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.

Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.

100 gramm mazsola tápértéke:
A mazsola értékes tápanyagokat tartalmaz

Energia KJ-ban: 1410
Energia Kcal-ban: 332
Zsír: 0,8g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 77,1g
- amelyből cukor: 65,4g
Fehérje: 2,7g
Só: <1g

 

Receptötletek mazsolával
Finom, egészséges receptötletek mazsola felhasználásával

1, Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept
2, Nyers sütemény recept
3, Mákos tészta recept
4, Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
5, Bulkshop energiaszelet recept
6, Zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
7, Szaloncukor recept
8, Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel
9, Gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel 
10, Almás, diós zabkenyér 
11, Könnyen készíthető beigli

Mazsolás kuszkusz

Hozzávalók:
- 400 g kuszkusz
- 60 g mazsola
- 600 ml zöldséglé leveskockából
- 40 g vaj
- másfél kávéskanál currypor

Elkészítés:
Tegyük a kuszkuszt egy hőálló tálba, és öntsük rá a leveskockával felforralt vizet. Fedjük le és hagyjuk állni, hogy feligya a zöldséglevet. Ha már nincs leve, és még forró, keverjük bele a vajat, a curryport és a mazsolát. Tálalásig tartsuk lefedve.

 

Cikkszám: 20170

Termék címkék:
Vegán