Leírás
Mangópüré finom, egzotikus ízvilággal
A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag.
Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. Tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.
A mangó fogyasztásának előnyei

Különleges, egzotikus ízű.
Magas a vitamin tartalma (A-,B-,C-,E- )
Több ásványi anyagot tartalmaz (foszfor, kalcium, nátrium, vas, magnézium).
Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést.
Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét.
Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert, antibakteriális hatású.
Kiváló méregtelenítő.
Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.
A mangópüré konzerv összetevői: mangópüré 95%, víz, citromsav, cukor.
Mangó hab recept mangópüréből
Cikkszám: 20236