Mák 0,5kg

Elérhetőség: 90 db raktáron

A mák az egyik legjobb kalciumforrás. Sok cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.

Kívánságlistára teszem
917 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Mák 0,5kg
917 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

A mák értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz

A mák jellemzői

A csontok építéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel, és a mákszemek jelentik az egyik leggazdagabb kalciumforrást. Hetente legalább 3 alkalommal fogyasztva rendkívül hatásos a csontritkulás megelőzésben és gyógyításában.
Nagy mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is: cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot.
A vitaminok közül értékes B1-B6-, B2-, niacinforrás.
A mákos étel fogyasztása megtisztítja az emésztőrendszert, mivel magához köti a lerakódott salakanyagokat. Emiatt ilyenkor bőven kell folyadékot fogyasztani.
 

A mák felhasználása

A mákot leggyakrabban tésztákhoz, számtalan süteményhez, réteshez, kenyérfélékhez, édességekhez és müzlikben használjuk.

A mák őshazája Közép-Ázsia, de az egész világon elterjedt. Magyarországon is régóta termesztik. Étolajat sajtolnak belőle és egyes részeit a gyógyszeripar is felhasználja görcsoldók, köhögéscsillapítók, fájdalomcsillapítók hatóanyagaként.

100 gramm mák tápértéke:  A mák értékes tápanyagokat tartalmaz

Energia KJ-ban: 2227    
Energia Kcal-ban: 525    
Zsír: 41,56g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,52g    
Szénhidrát: 28,13g    
 - amelyből cukor: 2,99g    
Fehérje: 17,99g    
Só: 0,03g   
 

Recept: mákos-mézes csík

Főzzünk ki 20 dkg cérnametéltet és hűtsük le.
A hideg tésztát keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű darált mákkal és mézzel.
Hűtőben tartott hideg cérnametélttel a legfinomabb.


 
Cikkszám: 20560