Lenmag 500g

Elérhetőség: 104 db raktáron

A lenmag az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak egyik legjobb növényi forrása. A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék.

Kívánságlistára teszem
517 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Lenmag 500g
517 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Mindent a lenmagról
A lenmag kitűnő tápanyagforrás, omega 3 és omega 6 zsírsavakkal

A lenmag rendkívül sokrétű összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen táplálék. Káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban gazdag és értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat tartalmaz. Vasat, ként, cinket is találunk benne.

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat
Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása
Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán
Védi a kapillárisokat, az agyban és a vesében futó ereket.
Mivel beolajozza a porcokat, enyhíti az ízületi fájdalmakat.
Bőrnyugtató, sebgyógyító és köhögéscsillapító.
Emésztést serkentő.
A lenmag magas rosttartalmával segíti a méreganyagok mielőbbi kiürülését és támogatja a tápanyagok jobb felszívódását.

A lenmagból készülő liszt

A magból hidegsajtolással kinyerik az olajat, majd megfelelő finomságú lisztté őrlik. Őrleményként más lisztekkel is keverhető.

Mivel a lenmagliszt nagy mennyiségű folyadékot képes magába szívni, ételeket sűríthetünk vele. Sütéskor a hagyományos liszt egy részét kiválthatjuk lenmagliszttel, ilyenkor ne felejtsünk el több folyadékot hozzáadni. A lenmagliszttel készített kenyerek, péksütemények, kekszek hamarabb ropogósra sülnek.

A lenmag története
A lenmag vegán tojáshelyettesítőként is szerepelhet a konyhánkban

A lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének. A legősibb kultúrnövények közé tartozik. Argentína, Marokkó, India, Belgium és Magyarország a legismertebb lentermesztő országok. A len szavunk szláv eredetű, ami arra utal, hogy a honfoglaló magyarság körében a len és annak feldolgozása a kárpát-medencei népektől terjedt el.

Tudtad, hogy a lenmag felhasználásával vegán étrendben nagyon egyszerűen helyettesíthető a tojás?

A lenmagtojás készítése nagyon egyszerű, 10 perc és kész is.
EGY TOJÁS HELYETTESÍTÉSÉRE
1 evőkanál őrölt lenmagot és 3 evőkanál vizet használjunk.
Áztassuk 10-15 percig és egy ragacsos masszát kapunk, amely tökéletesen helyettesíti a tojást és összefogja a tésztát, amihez használjuk.

 

100 gramm lenmag tápértéke:
A lenmag sok fontos tápanyagot tartalmaz

Energia KJ-ban: 2130
Energia Kcal-ban: 511
Zsír: 31g
- amelyből telített zsírsav: 2,4g
Szénhidrát: 31g
- amelyből cukor: 0,3g
Fehérje: 25g
Só: 0,19g

Receptek lenmaggal
Finom receptötletek lenmag hozzáadásával

LENHAB és LENFEHÉRJE készítése

Csokikrém lenmagból készült habból
Lenmagtojás készítése
Répaburger
Vegán majonéz
Lenhabbal készült datolyás mogyorókrém
Zabpelyhes, magos kenyérhelyettesítő
Lenmagos és spenótos tortillachips
Egyszerű zabmuffin lenmagból készült szilvahabbal
Vegán, gluténmentes lentortilla
Keksz jóféle magokból
Vegán, gluténmentes kakaóscsiga
Zöldséges, fűszeres, magvas kenyér
Könnyen készíthető beigli
Tökmézes keksz
Diótorta

 

Cikkszám: 20024

Termék címkék:
Vegán