Leírás
A kókuszreszelék jellemzői és felhasználása
A kókuszbél ízletes és tápláló, frissen vagy szárítva fogyasztják. Különféle ételekhez, süteményekhez és édességekhez reszelve használják.
A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszreszelékben is megmaradnak ezáltal karbantartja az agyműködést és a memóriát, nem tartalmaz koleszterint, és javítja a vércukorszintet is.
Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre.
A kókuszreszelék sokféleképpen felhasználható: zabkásába, müzlibe, süteményekhez, palacsinták, muffinok sütéséhez.
A kókuszpálma a Föld egyik leghasznosabb kultúrnövénye. Nehéz megállapítani, hogy eredetileg honnan származik, hazája valahol Hátsó-Indiában, a Maláj-félsziget táján lehetett.
Nagyon melegigényes. Életterülete a trópusi klíma, legkedvezőbb számára a tengerparti laza talaj; mert sok vizet igényel, és jól tűri a sót.
Vegán, gluténmentes kókuszos sütemény
100 gramm kókuszreszelék tápértéke
Energia KJ-ban: 2695
Energia Kcal-ban: 655
Zsír: 63g
- amelyből telített zsírsav: 53g
Szénhidrát: 5,9g
- amelyből cukor: 5,6
Fehérje: 5,6g
Só: 0,07g
Kókuszreszelék recept ötlet: Raffaello golyók

Hozzávalók:
A tésztához
- 16 dkg sovány tejpor
- 60 ml víz
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 6 dkg porcukor
- 8.0 dkg kókuszreszelék
- 250 g mandula (50 darab, blansírozott)
A hempergetéshez
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. vizet a cukorral felforraljuk.
2. Egy tálban a tejport és a kókuszreszeléket összekeverjük.
3. A felforrt a szirupot levesszük a tűzről, és folytonos keverés közben hozzáadjuk, az olvasztott vajat és a kókuszreszelékes tejport. Sima masszává keverjük és hagyjuk kihűlni.
4. Formázzunk a masszából egyforma méretű golyókat, és mindegyik közepébe tegyünk egy egész mandulaszemet.
5. A kész golyókat hempergessük meg a kókuszreszelékben.
Cikkszám: 20775