Leírás
A kókuszkrém felhasználása és hasznos összetevői
A kókuszkrém maga is tulajdonképpen kókusztej, csak annak zsírosabb, sűrűbb változata.
A kókuszdió húsa B-vitamin, réz-, kalcium-, mangán-, magnézium-, vas- és cink-forrás. Nagy része fehérjéből és zsírból áll, és mivel közepes láncú zsírsavak alkotják.
A kókusztej zsírsavainak nagy része laurinsav, amelynek számos jótékony hatása van a szív- és érrendszerre.
A kókusz kiegyensúlyozó tulajdonságokkal bír, javítja a gyomor és a bélrendszer működését.
Esszenciális zsírsavakat és E-vitamint is tartalmaz, melyek a haj növekedését is segítik.
Erősíti az immunrendszert, mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz cinket. Lelassíthatja a rákos sejtek növekedését.
Magas vastartalma miatt ajánlott nőknek és sportolóknak is.
Szelén tartalma is jelentős, amely fontos antioxidáns, megköti a szabadgyököket és segíti az ízületi gyulladás enyhítését.
Nagy mennyiségű réz és C-vitamin tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedési folyamatait is.
A kókuszkrém konyhai felhasználása
A kókuszkrémet használják főzéshez, főként a főzőtejszín helyettesítésére, valamint krémekbe, süteményekbe; felhasználásának csak a képzelet szab határt.
Könnyen emészthető, magas energiatartalmú alapanyaga az étkezésünknek. A kókuszkrém segítségével kedvenc tortáink, pohárdesszertjeink, krémes süteményeink állagát és ízét őrizhetjük meg.
Vegán kókuszkrémes pite
Receptek kókuszkrémmel
Márványkeksz
Csupa kókusz kókuszgolyó
Vegán nutella fudge
Grillezett szejtánszeletek
Kókuszfagylalt
Matcha tea fagylalt
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel
Fekete rizspuding
Növényi sajtkrém variációk
Cikkszám: 20235