Leírás
A kókuszkrém maga is tulajdonképpen kókusztej, csak annak zsírosabb, sűrűbb változata. A kókuszkrémet használják főzéshez, főként a főzőtejszín helyettesítésére, valamint krémekbe, süteményekbe; felhasználásának csak a képzelet szab határt. A kókusztej zsírsavainak nagy része laurinsav, amelynek számos jótékony hatása van a szív- és érrendszerre. A kókusz kiegyensúlyozó tulajdonságokkal bír, javítja a gyomor és a bélrendszer működését. Esszenciális zsírsavakat és E-vitamint is tartalmaz, melyek a haj növekedését segítik. Erősíti az immunrendszert, mivel nagyobb mennyiségben tartalmaz cinket. Lelassítja a rákos sejtek növekedését. Magas vastartalma miatt ajánlott nőknek és sportolóknak is. Szelén tartalma is jelentős, amely fontos antioxidáns, megköti a szabadgyököket és segíti az ízületi gyulladás enyhítését. Nagy mennyiségű réz és C-vitamin tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedési folyamatait is.
Receptek kókuszkrémmel
Márványkeksz
Csupa kókusz kókuszgolyó
Vegán nutella fudge
Grillezett szejtánszeletek
Növényi sajtkrém variációk
Cikkszám: 20562