Leírás
Csicseriborsó tészta, orsó
A csicseriborsó tészta három összetevőből áll: csicseriborsó lisztből, ivóvízből és útifű maghéj lisztből. 3-5 perc alatt elkészíthető. Kitűnő növényi fehérje és rostforrás. Vegán és gluténmentes.
A csicseriborsó tészta, orsó kedvező hatása
A tészta fő összetevője a csicseriborsó liszt. A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalória és fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsó kedvező élettani hatással rendelkezik. Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódású és emésztést serkentő, emiatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedés okozta nehézségeket. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, folsavat, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot, cinket, kalciumot.
A CSICSERIBORSÓ TÉSZTA JÓTÉKONY HATÁSAI
• Vegán
- Gluténmentes
- Növényi fehérjeforrás
- Rostokban gazdag, így támogatja az emésztést
- A csicseriborsó több kedvező élettani hatással rendelkezik
- Mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését
- Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
- Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz
A csicseriborsó tészta, orsó felhasználása
Elkészítési javaslat: forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész, leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk.
A csicseriborsó tészta, orsó összetétele
Összetevők: csicseriborsó liszt (94%), ivóvíz, útifű maghéj liszt