Leírás
Csicseriborsó liszt 500g
A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett magas fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsónak kedvező élettani hatásai vannak.
Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól.
Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
emiatt mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozását, az emésztés serkentésével pedig megszünteti a székrekedés okozta nehézségeket. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz karotint, B1-, B6- és E-vitamint, folsavat, az ásványi anyagok közül pedig vasat, magnéziumot, cinket, kalciumot.
A belőle készült liszt fontos alapanyaga a gluténmentes diétának. A csicseriborsóliszt felhasználható krémlevesek, humuszkrém, pástétom, kekszek és indiai, vagy olasz lepény (pudla, farinata) készítéséhez. Ezen felül felhasználhatjuk tojás helyett panírozásnál, fasírtok készítésénél kötőanyagként. Fűszerezéséhez vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
A csicseriborsó Kis-Ázsiából terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Ma már sok szubtrópusi vidéken termesztik, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is.
Energia KJ-ban: 1524
Energia Kcal-ban: 364
Zsír: 6,04g
- amelyből telített zsírsav: 0,6g
Szénhidrát: 60,65g
- amelyből cukor: 10,7g
Fehérje: 19,3g
Só: 5mg
Receptek csicseriborsó liszttel
Citromos muffinok
Ünnepi citromtorta
Növényi sajttal töltött banánvirág
Csokis puszedli
Tortillachips két változatban
Citromtorta csicseriborsóliszttel
Csicserilisztből készített tofu
Jackfruittal töltött ravioli
cikkszám: 20150