Csicseriborsó konzerv, főtt 400g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Csicseriborsó konzerv, főtt 400g

Elérhetőség: 265 db raktáron

A konzerv csicseriborsó előnye, hogy átöblítés után már használhatjuk, illetve egész évben elérhető ebben a formában. Átöblítés után már használható, magas fehérjetartalmú, diétás étrendhez is illik.

12 db / karton

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Csicseriborsó konzerv, főtt
A csicseriborsó a reformkonyha nagy kedvence

A konzerv csicseriborsó előnye, hogy átöblítés után már használhatjuk, illetve egész évben elérhető ebben a formában. Miután megpuhult, vékony fóliaszerű rétegben válik le a héja, ezt eltávolíthatjuk, de rajta is hagyhatjuk.

Miért érdemes csicseriborsót fogyasztani


- Magas fehérjetartalma miatt jó alternatívája a húsételeknek, közel 20%-ban fehérjét tartalmaz.
- A diétás étrendbe is jól beilleszthető.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
- Gazdag B vitaminokban (B1, B6), folsavban és karotinban.
- Kedvezően magas a kalcium,  magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
- Szelént is tartalmaz, ami jó hatással van a májműködésre és gyulladáscsökkentő hatású.
- Kalciumtartalma miatt jó csonterősítő.

- Alacsony glikémiás indexe miatt a cukorbetegeknek is kiváló lehetőség.
- Magas a rosttartalma, így segíti az emésztést és a méreganyagok kiürülését. Csökkenti a vércukorszintet, és megszünteti a székrekedést.
- Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege.
- Könnyebben emészthető, és jobb a biológiai értéke mint a babnak vagy a lencsének.
- Diétázóknak is jó választás, mivel kalóriatartalmához képest hosszú ideig tartó jóllakottságérzést ad.

Szuperélelmiszerként (superfood) és egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásánál fogva, érdemes beiktatni a mindennapi étkezéseinkbe.

A csicseriborsó konyhai felhasználása

Talán a legismertebb felhasználása a hummusz krém, melyet sokféle összetevő kombinációjából lehet készíteni. Az alapváltozathoz mindössze főtt csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket összeturmixoljuk és már kész is a házi hummusz krémünk, amit további fűszerekkel és hozzávalókkal számtalan módon ízesíthetünk.

A csicseriborsó jó alapanyaga lehet raguknak, köreteknek, salátáknak, krémleveseknek, fasírtoknak, krémeknek, sőt snacket és készíthetünk belőle.

Összetevők: csicseriborsó, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsav
Töltő tömeg: 240g
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig (NN/HH/ÉÉÉÉ)
Származás: Olaszország  Hűvös, fényvédett helyen tárolandó.

Hummusz kétféleképpen elkészítve csicseriborsóból

Receptek csicseriborsóval
Finom vegán receptötletek csicseriborsóval - bulkshop plantbased

Mogyoróvajas csicseriborsókeksz
Fűszeres csicseriborsós veggie burger 
Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsós egyben sült
Indiai csicseriborsó
Olcsó vegán csicseriborsós keksz
Fűszeres csicseriborsó-saláta
Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék
"Nutella" csicseriborsóból
Csicseriborsós, mangós curry
Csicseriborsós csokikrémmel töltött pite

Cikkszám: 20186

Termék címkék:
Vegán