Bulkshop burgonyapehely 300g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Bulkshop burgonyapehely 300g

Elérhetőség: 58 db raktáron

A burgonyapehely felhasználható kenyérsütéshez, burgonyapüré, pogácsa, krokett, gombóc készítéséhez, alkalmazható különböző ételek sűrítéséhez vagy tészták lazításához is.

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Burgonyapehely

A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, enyhén sárgás színű konyhai alapanyag, melyet többféle étel elkészítéséhez használhatunk. Minőségét igen sokáig megőrzi.

A burgonyapehely felhasználható kenyérsütéshez, burgonyapüré, pogácsa, krokett, gombóc készítéséhez, alkalmazható különböző ételek sűrítéséhez vagy tészták lazításához is.

Hogyan használjuk a burgonyapelyhet

Burgonyapüré: fél liter meleg, sós vízhez adjunk 250g burgonyapelyhet, ízlésünk szerint tehetünk hozzá növényi vajat vagy margarint, majd keverjünk még hozzá fél liter hideg növényi tejet.

Tört burgonya: langyos víz hozzáadásával azonnal tört krumplit készíthetünk, mely révén időt spórolhatunk meg.

Pogácsa, krokett, gombócok: a burgonyapehellyel kiválthatjuk a natúr főtt, áttört burgonyát ezen ételek elkészítésénél.

Ételek sűrítése: leveseket vagy főzelékeket sűríthetünk vele. A főzés vége felé adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, majd pár perc további főzés mellett keverjük el. A pehely ezalatt feloldódik és megduzzad, az étel csomómentes lesz.

Ételek lazítása: Kelt házi kenyerek vagy péksütemények szerkezetének lazításához használhatjuk. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 evőkanál burgonyapelyhet, majd készítsük el a szokásos módon.

Összetevők: szárított burgonya (99%), emulgeálószer: E471, stabilizátor: E331, konzerváló: E222, antioxidáns: E320

Dióféléket, glutént és szezámmagot nyomokban tartalmazhat.

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

100 gramm burgonyapehely tápértéke:

Energia KJ-ban: 1435
Energia Kcal-ban: 339
Zsír: 0,6g
- amelyből telített zsírsav: 0,3g
Szénhidrát: 77g
- amelyből cukor: 1,4g
Fehérje: 9,6g
Só: 0,02g

Cikkszám: 24039

Termék címkék:
Vegán