Bulkshop Zabpehelyliszt 1kg

Bulkshop Zabpehelyliszt 1kg

Elérhetőség: 45 db raktáron

A zabpehelylisztet a zabpehely megőrlésével, frakcionálásával állítják elő, így a lisztben megmarad az összes biológiailag fontos alkotóelem.

Kívánságlistára teszem

Leírás

Zabpehelyliszt

A zabpehelyliszt a gabonafélék között az egyik leggazdagabb fehérjeforrás, az aminosavak gazdag tárháza. Antioxidánsokban, ásványi anyagokban is gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma.
Hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez és a keringés javításához.

A zabpehelyliszt felhasználása

Kiválóan alkalmas mártások, levesek, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz. Felhasználható süteményekhez, péksüteményekhez, kenyérsütésnél, pudingokhoz, krémekhez.

A zabot az ókorban a görögök és a rómaiak takarmányként termesztették.

Ma elsősorban a mérsékelt égöv északi részén termesztik, mivel kedveli a hűvös, csapadékos klímát.
A zabpehelylisztet a zabpehely megőrlésével, frakcionálásával állítják elő,
így a lisztben megmarad az összes biológiailag fontos alkotóelem.

 

100 gramm zabpehelyliszt tápértéke: A zabpehelyliszt tápértéke


Energia KJ-ban: 1699   
Energia Kcal-ban: 398
Zsír: 6,2g    
 - amelyből telített zsírsav: 1,6g    
Szénhidrát: 71,3g    
 - amelyből cukor: 1,9g    
Fehérje: 9,2g    
Só: <0,1g

 

 

Receptek zabpehelyliszttel Finom receptötletek zabpehelyliszt felhasználásával

Zabfalatok
Márványkeksz
Hógolyók
Céklás kekszek
Krumplis zabgombócok sajtszószban
Mákos pite aszalt szilvával
Teasütemény
Mákos beigli gluténmentesen
Kakaós, datolyás zabmuffin
Zabos, epres sütemény  Finom receptötletek zabpehelyliszt felhasználásával
Zabkeksz
Zabos, kókuszos keksz
Sütőtökös zabpalacsinta datolyasziruppal
Kókuszkrémmel töltött palacsintatorta 
Kakaós zabkeksz 
10 perces kókuszos süti málna- vagy csokiöntettel 
Egyszerű zabmuffin

   

Kenyér helyettesítő zabpehelyliszttel

Hozzávalók:

- 2 evőkanál zabpehelyliszt
- 4 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál zabkorpa
- 1 evőkanál rozsliszt
- 150 g áttört tehéntúró
- 2 db tojás
- 1 tasak sütőpor
- só
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
- magvak tetszés szerint

Elkészítés
Keverjük össze a felsorolt alapanyagokat és és annyi vízzel hígítsuk, hogy negyed óra állás után is tejföl sűrűségű maradjon. 170 fokos sütőben kb. 30 percig süssük.


Összetevők: nagyszemű zabpehely őrleménye

A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült!

 
Cikkszám: 20122