Leírás
A fokhagyma por jellemzői

A fokhagyma por természetes fehér vagy enyhén sárgás por, mely a fokhagymaszeletek lassú kíméletes szárításával majd őrlésével készült. A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B1-, B6-, C-, K-vitamin tartalma.
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:

- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
A fokhagyma por konyhai felhasználása
Konyhánkban sokféle módon felhasználhatjuk: levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, fűszerezésére is kiváló.
Összetevők: fokhagyma por
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.
Cikkszám: 22344