Bulkshop egész kardamom 50g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Bulkshop egész kardamom 50g

Elérhetőség: 43 db raktáron

A kardamom a világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. A kardamom fogyasztói nemcsak gasztronómiai, de egészségre gyakorolt előnyeit is élvezhetik.
 

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

A kardamom jellemzői  A kardamom fogyasztása több előnnyel is jár

A kardamom emésztést fokozó (gyomorerősítő, szélhajtó). Köhögéscsillapító és tonizáló szer. Magas illóolajtartama van, antioxidánsokat tartalmaz, emellett vasat, mangánt, káliumot, kálciumot és magnéziumot valamint C-vitamint, B2 (riboflavin) és B3 (niacin) vitamint is tartalmaz.

Kardamom, a fűszerek királynője

A  világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. Nevezik a fűszerek királynőjének. Már ősidők óta használják. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele. A fehér kardamom világos színű krémekben, habokban és mártásokban kerül felhasználásra. A fekete kardamom kissé füstös íze miatt inkább a húsok és zöldségek ízesítésére alkalmas.

A kardamom konyhai felhasználása  A kardamom konyhai felhasználása változatos

Mézeskalácshoz, marcipánhoz, páclevekbe, likőrökhöz az egész magvakat használjuk, rizs, gyümölcssaláta, curry, kenyér, sütemények, török kávé, csokoládé, salátaöntetek ízesítésére pedig a porát.

A kardamomot két teljesen különböző konyha használja a legtöbbet a világon, az arab és a skandináv. Előbbinél kardamomos kávé vagy tea a vendégváró ital, a fűszert gyakran a kávéval együtt pörkölik. A skandináv konyha főként édességekhez, kalácsokhoz, mézeskalácshoz, húsokhoz, glögghöz használja, Svédország és Norvégia az arab országok mellett a legnagyobb importőrnek számít. A marokkói, jemeni, etióp fűszerkeverékek, valamint az indiai ételek elengedhetetlen hozzávalója, a garam masala vagy a tejes masala chai tea egyik alapja. Nemcsak édességekhez, hanem húsokhoz (például bárányhoz) is nagyon jól illik, használják pástétomokhoz, rizshez, csatnihoz. A gyümölcsök közül  az almához, körtéhez, birsalmához illik a legjobban, egy egyszerű almás rétest vagy forró csokoládét egy csipet kardamommal nagyon jól fel lehet dobni.

Összetevők: egész kardamom

A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.

 

Receptek kardamommal  növényi alapú receptek kardamommal

Mangó lasszi
Sütőtökös csokoládés puding
Egyszerű zabmuffin aszalt szilvával 
Fekete rizspuding 
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém 
Tökmézes keksz 
Fekete bab brownie 
Diótorta 
Epres zabsüti



 

Cikkszám: 22405