Japán Matcha tea por ,,ceremonial" 60g NaturPiac
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Japán Matcha tea por ,,ceremonial" 60g NaturPiac

Elérhetőség: 447 db raktáron
  • élénkíti és elősegíti a koncentrációt
  • nem tartalmaz mesterséges aromákat, édesítőszereket vagy tartósítószereket
  • 137-szer több antioxidáns, mint a normál zöld teában

20 db / karton
Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Mi az a Matcha?

A matcha egy különleges teapor amelyet a japán teaceremóniában használnak több mint 1000 éve. Jó közérzetre és egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Magas antioxidáns tartalma miatt  hatékonyabban harcol a szabad gyökök ellen. Erősíti az immunrendszert, megelőzi az öregedést, csökkenti a koleszterinszintet, stabilizálja a vércukorszintet, méregtelenít és elősegíti a zsírsejtek lebontását miközben jótékony hatással van a bőrre is. Flavonoidokat, polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz. A „polifenolok” néhány növényi vegyület gyűjtőneve, amelyek közé a flavandiolok, flavonolok és a fenolsavak tartoznak. A nap elleni védelemnek köszönhetően a növény képes bizonyos bioaktív anyagokat termelni, például L-teanint vagy klorofillt. A legmagasabb minőségű és legaromásabb zöld teaként tartják számon. A koffein, az aminosavak (L-tiamin), a vitaminok és az ásványi anyagok miatt, kellemesen élénkítő hatású.

A piacon fellelhető matcha porokat általában két különböző kategóriába sorolják:

  • ,,Ceremonial” (ceremónia)
  • ,,Culinary” ( konyhai)

Ez a kétféle változat nagyon hasonló, de van néhány fontos különbség. A ,,ceremonial” gondos feldolgozású, tiszta eredetű csak önmagában való fogyasztásra való, keserű íz mentes. A ,,culinary” (konyhai) általában ipari termesztésű és feldolgozású termék. Íze kesernyésebb, ezért édes, tejes italokhoz, desszertekhez használják.

Miért fogyassz Matcha tea port?

  • élénkíti és elősegíti a koncentrációt
  • nem tartalmaz mesterséges aromákat, édesítőszereket vagy tartósítószereket
  • 137-szer több antioxidáns, mint a normál zöld teában

Felhasználási javaslat:

A porból elsősorban tetszés szerinti italt készíthetünk, azonban egyáltalán nem ez az egyetlen felhasználási módszer, ezért adunk néhány tippet a fogyasztására:

  • Zabpehelybe keverve – ha minden reggel zabkását vagy müzlit készítesz, keverj bele egy kis matcha port
  • Smoothie-ba keverve – számos ételbe vagy italba belekeverheted, például egy egészséges smoothie-ba is
  • Süteménybe vagy más desszertbe keverve – palacsintába, muffinba vagy más desszertekbe is belekeverheted
  • Matcha latte formában – tegyél egy csészébe 1 teáskanál matcha port, 1 teáskanál mézet és öntsd le 1 evőkanál forró vízzel, majd melegíts fel a tejet, habosítsd fel és öntsd hozzá.

Származási ország: Japán