Arany mazsola 250g

Elérhetőség: 69 db raktáron

Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye, és jó néhány pozitív hatással bír szervezetünkre. Fogyaszthatjuk önmagában is, vagy pl. süteményekhez, tortákhoz, töltelékekhez, reggeli zabkásához…

Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%.

Kívánságlistára teszem
873 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Arany mazsola 250g
873 Ft + ÁFA
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Miért arany mazsola?

Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta.
A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.

Az arany mazsola jótékony hatásai

Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét.
Az ásványi anyagok közül sok káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz.
Vitaminok szempontjából a B-komplex, az A-vitamint és béta-karotin tartalmát érdemes kiemelni.
Antioxidáns hatása van, segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben.
A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását.
Fogyasztása, felhasználása

A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.

100 gramm arany mazsola tápértéke:

Energia KJ-ban: 1253
Energia Kcal-ban: 299
Zsír: 0,5g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 79,1g
- amelyből cukor: 59,2g
Fehérje: 3,1g
Só: <1,0g
Recept: arany mazsolás zabkása

Az arany mazsolás zabkása hozzávalói:
- 1 csésze zabpehely
- 400 ml víz
- 100 ml tej
- 1 kis darab egész fahéj
- fél marék mazsola
- 30 g mandula
- 1 csipet só
- 3 evőkanál méz

Az arany mazsolás zabkása elkészítése:
Felforraljuk a vizet és lassú tűznél belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat, a sót. Ha már megfelelő sűrűségű, hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, a tejet és a mézet. 1-2 percig még lefedve állni hagyjuk.

Cikkszám: 21071