Agar-agar 100g NaturPiac (Lejárat: 2028.01.30.)
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Agar-agar 100g NaturPiac (Lejárat: 2028.01.30.)

Elérhetőség: 755 db raktáron

Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják.

35 db / karton

Kívánságlistára teszem
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Leírás

Az agaragar jellemzői

Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya. Az agaragar port tengeri vörösmoszatokból nyerik, ételek sűrítésére és zselésítésére használják. Semleges ízű színtelen zselésítő, és ugyanúgy zselésít, mint a zselatin, de növényi eredetű. Készíthetünk vele lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát, ízesített aszpikot.
80% rosttartalommal rendelkezik, így táplálék-kiegészítőként emésztési rendellenességek ellen is alkalmazzák. Emésztést követően vizet szív magába, ettől nő a telítettség érzése.

Miért kedveli a gasztronómia az agaragart?  

- Rendkívüli sűrítő, zselésítő hatása miatt (hidegtálak, aszpik)
- Már alacsony adagolás mellett is erős gélt képez (cukrászipari termékek)
- Melegítés közben is stabil marad, állagát tartja (szószok)
- Könnyen tárolható, használata egyszerű
- Vegetáriánusok is fogyasztják 

 

Az agaragar használata

1 liter folyadékhoz kb. 5g agaragar port használjunk. Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, 2-3 percig forralni. Az agaragar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.